Casa Portuguesa do Pastel de Bacalhau – Porto

Als je in Portugal op vakantie gaat is het natuurlijk wel de bedoeling dat je iets eet dat daar vandaan komt. Naast de heerlijke Pastéis de Nata moet je ook een Bolhino of Pastéis de Bacalhau proberen. Dit is vrij vertaald een kabeljauwtaartje of kabeljauwkroketje. Vaak wordt dit gemaakt met met behulp van twee lepels, gefrituurd en warm of koud geserveerd. Dit is vaak voor de maaltijd als aperitief of als een maaltijd zelf (meestal geserveerd) met rijst , salade en olijven. Het beste zijn ze als ze aan de buitenkant licht knapperig zijn en aan de binnenkant zacht en romig. Het kroketje bestaat uit een mengsel van aardappelen, bacalhau (kabeljauw), eieren, peterselie en ui.

Bij Casa Portuguesa do Pastel de Bacalhau hebben ze het maken van dit gerechtje tot een heuse attractie gemaakt. Je kunt dit kroketje werkelijk overal krijgen maar in deze zaak kun je de decadente versie krijgen met kaas van de hoogste berg in Porto. De kaas heet: Serra da Estrela. Zoals ze het zelf noemen heb je met dit gerechtje het beste uit de zee en van het land. Ze maken dit traditionele hapje recht voor je neus, vers in de zaak.

De presentatie is heel tof, met natuurlijk een lekker glaasje Port erbij. Het kroketje is heel vast en machtig maar toch ook smeuïg door de lekkere kaas. Must try!

Ik heb het heerlijke hapje op in Porto, maar ook in Lissabon zit een filiaal.

Waardering: *****
Prijs: Pastéis de Bacalhau 4,00 euro | Port 5,00 euro
Adres: R. Campo dos Mártires da Pátria 108 | Porto
Website: http://en.pasteisdebacalhau.com

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s