Brick Clérigos – Porto

De gastheer van ons appartement vertelde ons dat dit een hipster-ista-plekje is. Dat klopt want je moet er in de ochtend heel vroeg bij zijn om nog een plekje te vinden dus alle hippe kippen van Porto. Wij lieten ons inspireren door de Insta-account natuurlijk en wilden zeker iets lekkers van de kaart proberen. Het zaakje zit naast Casa Portugesa do Pastel de Bacalhau waar ik eerder al iets over schreef.

Het zaakje is klein, heel klein en in het midden een hele grote tafel waar iedereen kan aanschuiven. Aan die tafel mochten wij ook aanschuiven met een lekker wijntje en biertje. Ik koos zoals heel vaak toast met gerookte zalm en vriend lief koos een quesadilla.

Alles was echt super lekker en wat verrassend was, was dat er vers fruit op de gerookte zalm lag, heerlijk fris en eens een keer wat anders dan komkommer! Onder de zalm zat roomkaas en ei, top!

Bij mooi weer kun je ook buiten zitten, maar als het waait is het niet zo’n chille plek want het zit precies op een hoek waar de wind goed te voelen is.

Zeker een leuk tentje voor een gezonde lunch tijdens je stedentrip.

Waardering: *****
Prijs: Tosta de Salmão 9,50 | Vino 1,50
Adres: Campo dos Mártires da Pátria 103 | Porto
Website: https://www.facebook.com/brickclerigos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s